NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

Jack Dorsey tweet NFT veiling gefaald – NFT van 2,9 mil. blijkt waardeloos

Op het moment dalen bepaalde NFT’s in populariteit. Dit blijkt onder andere uit een NFT-veiling die eerder vandaag werd gehouden. Zo heb je vorig jaar misschien wel het nieuws gehoord dat de crypto-investeerder Sina Estavi vorig jaar nog 2,9 miljoen dollar betaalde voor een NFT van de eerste tweet van Jack Dorsey. Jack Dorsey is de oprichter van Twitter. Hij probeerde deze Jack Dorsey tweet NFT vandaag te veilen voor 48 miljoen dollar. Echter vielen de biedingen op zijn zachtst gezegd tegen.

 

Lage biedingen op de Jack Dorsey tweet NFT

De koper van de eerste tweet van Jack Dorsey NFT zegt nu dat hij de NFT “misschien nooit zal verkopen”. Dit komt door het ontvangen van een aantal zeer lage biedingen. Zo heeft Sina Estavi een bod ontvangen van ongeveer €5.600 (2 ETH). Dit is ongeveer 0,2% van de $ 2,9 miljoen die hij er vorig jaar voor betaalde. Dit terwijl hij de NFT eerder nog vergeleek met de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

 

Inhoud van deze NFT

De tweet waar de NFT op gebaseerd is heeft de volgende tekst  “just setting up my twttr,”. De tweet werd voor het eerst gepost in maart 2006 en werd vorig jaar geveild door Dorsey zelf, dit voor een goed doel. Estavi kocht de tweet in maart 2021 in de vorm van een NFT.

NFT’s worden gezien als het digitale antwoord op verzamelobjecten. Toch moet je er rekening mee hebben dat ze niet tastbaar zijn. Daarom zijn er nog veel risico’s gebonden aan deze technologie en de risico’s in de markt.

Jack Dorsey tweet NFT

Verkoop Jack Dorsey tweet NFT

Vorige week maakte Estavi bekend dat de tweet te koop had gezet op de NFT-marketplace OpenSea. Hij beloofde de helft van de opbrengst – hij schatte dit bedrag op 25 miljoen dollar of meer – te schenken aan het Amerikaanse goede doel ‘GiveDirectly’. Estavi, de CEO van het dubieuze blockchain-bedrijf Bridge Oracle, had eerder beweerd dat hem $ 10 miljoen was aangeboden voor de tweet. Het hoogste bod is deze donderdag echter gewaardeerd op nog geen 6000 euro.

Eerder vandaag zei Estavi tegen de BBC dat hij de tweet “misschien nooit zal verkopen” tenzij hij een “hoog bod” zou ontvangen. Hij vertelde hier niet bij wat dit inhoudt. Hij vertelde daarbij het volgende: “Vorig jaar, toen ik deze NFT kocht, wisten maar heel weinig mensen wat een NFT is. Nu zeg ik dat deze NFT de Mona Lisa van de digitale wereld is. Daar is er maar één van en het zal nooit meer hetzelfde zijn”. Hij voegde daaraan toe: “Jaren later zullen mensen de waarde van deze NFT beseffen”.

De korte tweet van Jack Dorsey werd verkocht aan Estavi in ​​een veiling op een online platform genaamd Valuables. Valuables is het eigendom van het in de VS gevestigde bedrijf Cent. Als koper ontving Estavi een certificaat, digitaal ondertekend en geverifieerd door Dorsey zelf. Daarbij ontving hij ook de metadata van de originele tweet. Deze gegevens bevatten informatie zoals het tijdstip waarop de tweet is gepost en de tekstinhoud.

Hoewel Estavi op zoek is naar een koper, zei hij dat hij “op niemands aanbod zal ingaan”. Hij vermelde daarbij het volgende: “Ik denk dat de waarde van deze NFT veel groter is dan je je kunt voorstellen en wie het wil kopen, moet het waard zijn.” Op de vraag wie dat kan zijn, vertelde Estavi: “Ik denk dat iemand als Elon Musk deze NFT zou kunnen verdienen”.

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen