NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

MetaMask account aanmaken

MetaMask Logo

Door middel van MetaMask kan je eenvoudig cryptocurrency kopen, bewaren, versturen en ruilen. Zo kan je met MetaMask ook gemakkelijk NFT’s kopen. Ook kan je met MetaMask vele blockchain-apps veilig ontdekken en uitproberen. Nu wil jij graag een MetaMask account aanmaken. Leer in dit artikel hoe jij in enkele eenvoudige stappen een account aanmaakt op MetaMask en daardoor de MetaMask crypto-wallet kan gebruiken. 

Stap 1: Ga naar de Google Chrome web store en klik op ‘Extensies’: Chrome Web Store-extensies. Hier vind je allerlei extensies die je aan Google Chrome kan toevoegen.

Stap 2: Zoek op ‘MetaMask’. Controleer altijd even het aantal huidige gebruikers van de extensie die je download. MetaMask (MM) heeft al 10.000.000+ gebruikers (januari 2022). Dit zodat je zeker weet dat je de juiste extensie download.  

MetaMask account aanmaken

Stap 4: Klik op de knop ‘Toev. aan Chrome’.

Stap 5: Zodra de installatie is voltooid wordt de onderstaande pagina geopend. Klik op de knop ‘Get Started’.

Welkom bij MetaMask

Stap 6: Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat jij een crypto-wallet aanmaakt. Klik op de knop ‘Create a Wallet’. Wanneer je al in het bezit bent van een MetaMask crypto-wallet dan klik je op de knop ‘Import wallet’. Vul dan vervolgens je Secret Recovery Phrase in (dit is een reeks woorden die dienen als wachtwoord).

MetaMask Wallet aanmaken

 Stap 7: Je krijgt vervolgens de keuze om bepaalde gegevens met MetaMask (MM) te delen. Deze gegevens worden enkel gebruikt om het platform te verbeteren. Als je hiermee akkoord gaat klik je op de knop ‘I Agree’. Je kan er ook voor kiezen om dit niet te delen, klik dan op ‘No Thanks’. Je kan een MetaMask account aanmaken door op ‘No Thanks’ te klikken. Het is dus niet verplicht om je gegevens te delen.

Stap 8: Maak een wachtwoord aan voor jouw MetaMask crypto-wallet. Dit wachtwoord moet telkens worden ingevoerd wanneer de browser opnieuw wordt opgestart en je MetaMask wilt gebruiken. Als je in de toekomst Google Chrome verwijdert of van browser wisselt moet je een nieuw wachtwoord aanmaken. Vink vervolgens het vinkje aan om akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden. Nu kan je klikken op ‘Creëren’. Klik daarna op ‘Volgende’ of bekijk de video die meer informatie geeft over de Secret Recovery Phrase. 

Stap 9: Klik vervolgens op het donkere gebied met de tekst ‘Click here to reveal secret words’ om je geheime woorden te zien. Deze woorden zijn dus een back-up wachtwoord. Deze kan je bijvoorbeeld nodig hebben wanneer jouw computer/laptop kapot gaat of gestolen wordt. Deel deze woorden dus met niemand want dan kan diegene ook bij jouw MetaMask account.

MetaMask Secret Recovery Phrase

Stap 10: Maak ergens een back-up van jouw geheime woorden. Let op: de volgorde van de woorden is ook belangrijk. Bewaar deze geheime woorden niet op je computer, hier kunnen hackers vaak makkelijk bij. Schrijf de woorden liever op een blaadje en stop dit blaadje in een kluis. Lees goed wat er op bovenstaand scherm staat totdat je verder gaat. De geheime woorden zijn namelijk de enige manier om toegang te krijgen tot jouw MetaMask crypto-wallet wanneer je jouw wachtwoord vergeten bent. Als je er klaar voor bent, klik dan op de knop ‘volgende’.

Stap 11: Om te bewijzen dat je je Secret Recovery Phrase goed hebt opgeslagen wordt er gevraagd of je jouw woorden in de juiste volgorde wilt aanklikken. Klik op de knoppen die overeenkomen met de woorden die bij jouw MetaMask account horen. Als je dit goed doet, dan wordt knop ‘Bevestigen’ blauw, klik hier op.

Stap 12. Lees de tips die MetaMask geeft om je account veilig te houden goed door. Klik vervolgens op ‘All Done’.

Gefeliciteerd het is gelukt om een MetaMask account aan te maken!

MetaMask Account gebruiken

  • Je kan jouw Metamask Wallet-adres kopiëren door hier bovenin op te klikken.
  • Je kan MetaMask openen door in de browser rechtsboven op het pictogram van MetaMask te klikken. Wanneer deze niet zichtbaar is, klik dan op het puzzelstuk-pictogram en klik op het pinnetje rechts naast ‘MetaMask’.

 

Na het volgen van bovenstaande stappen kan jij zelf een Metamask account aanmaken. Nu is het mogelijk om eenvoudig cryptocurrency te kopen en ruilen. Ook kan je door verschillende d’apps browsen. Daarbij kan je beginnen met het kopen van NFT’s als je hier interesse in hebt. Meer lezen over NFT’s? Klik dan hier om hier meer over te leren. 

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen