NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

NFT hype? Top 3 redenen waarom NFT’s geen hype zijn

NFT lange termijn

De belangstelling voor de NFT-wereld is de afgelopen maanden enorm hard toegenomen. Zo steeg het aantal Google-zoekresultaten in november in tegenstelling tot oktober 2021 al met 77%! Ontdek in dit artikel wat hier de reden voor is en waarom ‘NFT hype’ niet het geval is. 

Ondertussen hebben steeds meer mensen een beeld bij het begrip ‘NFT’ of ‘Non-Fungible token’.  Ook het aantal investeerders in verschillende NFT’s neemt exponentieel toe. Hoewel bepaalde mensen nog steeds denken dat NFT’s een ‘bubble’ zijn die elk moment kan ontploffen is niks minder waar. De techniek achter een NFT is namelijk revolutionair. Een NFT is bijvoorbeeld echt niet zomaar een JPG-bestand wat je koopt en verkoopt met winst, lees in dit artikel waarom. Het wordt voor grote groepen mensen steeds duidelijker wat NFT’s precies zijn en waarom er zoveel belangstelling voor is. Het is belangrijker dan ooit om de redenen te weten waarom ze zo waardevol kunnen zijn. In deze blog vind je de top 3 redenen waarom NFT’s niet zomaar een hype zijn. Voor de duidelijkheid, met het woord hype wordt het volgende bedoeld: nieuws of een actualiteit die (in veel gevallen door en in de media) in een korte tijdsperiode erg veel aandacht trekt, maar uiteindelijk toch niet zoveel inhoudt. Een hype wordt vaak té populair waardoor het niet meer kan voldoen aan bepaalde verwachtingen.

1. Een NFT is een digitaal eigendomsbewijs

NFT’s zijn in staat om het eigendomsprobleem op te lossen. Dat is mogelijk door middel van blockchain-technologie. Dit heeft grote voordelen voor (digitale) kunstenaars, muzikanten en nog veel meer branches. Het bestand is dus niet wat een NFT waardevol maakt, maar het eigendomscertificaat dat een NFT biedt maakt NFT’s zo revolutionair. 

Lees je goed in over wat een NFT is en wat voor waarde deze technologie kan hebben. Dan is het goed te begrijpen waarom steeds meer mensen ermee bezig zijn. De wereld wil vrij zijn van tussenpersonen en centrale autoriteiten. NFT’s introduceren nieuwe mogelijkheden in allerlei branches. Je kan nu al jouw (digitale) spullen bezitten en deze rechtstreeks aan mensen verkopen. Ook kunnen artiesten blijvend geld verdienen met hun creaties en dit allemaal zonder tussenpersonen. Dat gaat namelijk door middel van een smart contract, door deze smart contracts kunnen NFT-royalties worden geprogrammeerd. Als je hierin geïnteresseerd bent en hier meer over wilt leren, lees dan zeker even de artikelen over deze onderwerpen op onze website. 

2. Wereldwijd bereik

De groei van elke branche hangt af van bereikbaarheid. NFT’s scoren erg goed op dit punt. Zo brengen NFT’s creatievelingen samen, maken ze het een stuk eenvoudiger om potentiële partnerschappen op te bouwen en komen artiesten makkelijker rechtstreeks in contact met hun fans. Iedereen met een internetverbinding kan nu zijn werk online zetten en hier vervolgens mee doen wat hij of zij wil. Bijvoorbeeld wereldwijd het werk aan anderen verkopen of samenwerken met andere artiesten om mooie en waardevolle producten te creëren.

Daarbij zijn de prijzen die voor een NFT betaald zijn voor iedereen openbaar toegankelijk, ook is de transactie live te volgen. Hierdoor wordt er alleen verkocht en gekocht tegen eerlijke prijzen waar beide partijen tevreden mee zijn. Ook is het voor kopers mogelijk om met verschillende tokens (crypto) te betalen. Al deze punten bevorderen een goede en flexibele koper-verkoper-relatie. Alle bovengenoemde punten zijn zonder NFT’s onmogelijk of erg omslachtig te bereiken er is hier dus geen sprake van NFT hype.

3. NFT’s in de game-industrie

De online game-industrie groeit al jaren erg hard en NFT’s hebben zeker potentie om deze branche nog verder te revolutioneren. NFT’s creëren mogelijkheden voor gamers om te profiteren van hun in-game aankopen. Gamers kunnen door NFT’s unieke gameaccessoires (zoals wapens, kleding of zelfs speciale skills) bemachtigen en deze verkopen in een nieuwe economie. Game-ontwikkelaars kunnen gamers ook stimuleren om extra aankopen te doen door bijvoorbeeld unieke en dus zeldzame verzamelobjecten aan te bieden. Deze kunnen vervolgens verhandeld worden op een NFT-marketplaces. Meer over GameFiction lees je in dit artikel.

Conclusie: NFT hype, zeker niet!

De digitalisering van de wereld gaat met grote sprongen vooruit. NFT’s zijn hier een onderdeel van en zullen in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen. Dat gaan NFT’s doen op verschillende vlakken, bijvoorbeeld voor artiesten maar ook in de game-industrie. Ook gaan steeds meer mensen beseffen dat NFT’s geen ‘bubble’ zijn, maar echt een toegevoegde waarde bieden. NFT’s belonen zowel makers als verzamelaars. De kansen die momenteel door NFT’s worden vervuld, zijn slechts een schim van de mogelijkheden die in de toekomst zullen ontstaan. Blijf dus zeker het nieuws rondom NFT’s in de gaten houden!

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen