NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

NFT kopen, zo doe je dat!

NFT kopen

Een NFT kopen kan op meerdere platformen. Zo’n platform heet een NFT-marketplace. Elke NFT-marketplace heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel leer jij waar je NFT’s kan kopen, wat een NFT-marketplace precies is en hoe je op zo’n platform NFT’s kan kopen. Na het lezen van dit artikel kan jij meteen aan de slag met het kopen van je eigen NFT!

Waar NFT kopen?

NFT’s kan je inmiddels op verschillende plekken kopen. Elke NFT-marketplace heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hierbij een overzicht van de grootste NFT-marketplaces:

  • OpenSea: een van de eerste en grootste NFT-marketplaces waar je allerlei soorten NFT’s kunt vinden. OpenSea heeft op het moment (november 2021) meer dan 17 miljoen NFT’s online staan. Ook zijn er gemiddeld 24.000 gebruikers per dag online. In totaal wordt er zelfs voor meer dan 75 miljoen euro per dag aan NFT’s verhandeld. Meer informatie over OpenSea lees je in dit artikel.
    Om het platform te gebruiken, heb je een crypto-wallet nodig, zoals die van Coinbase. Jouw Ethereum-wallet-adres dient als gebruikersnaam en wachtwoord en laat je eenvoudig communiceren met de database van OpenSea. Zodra je jouw digitale-portemonnee hebt gekoppeld ben je klaar om te handelen op deze NFT-marketplace.
  • Rarible: Op Rarible kan je NFT-art kopen, dit zijn NFT’s die gericht zijn op kunst. Rarible gebruikt zijn eigen RARI-token om leden te belonen voor het gebruiken van het platform. Het platform is nog wel een stuk kleiner dan OpenSea, zo zijn er op Rarible gemiddeld 100 tot 200 transacties per dag.
  • SuperRare: Dit is ook een platform dat zich richt op NFT-art. Het platform werkt net zoals de 2 hierboven beschreven platformen met het netwerk van Ethereum. Je moet dus ETH bezitten om NFT’s te kunnen kopen.
  • Foundation: Foundation is een door de NFT-community samengestelde marketplace. Om hieraan deel te nemen moet je worden uitgenodigd door andere kunstenaars die al deel uitmaken van het platform.
  • Nifty Gateway: Nifty Gateway is bedoeld voor het kopen van NFT-art. Het platform werkt samen met grote merken, atleten en kunstenaars. Zo werkt het platform samen met populaire artiesten als Steve Aoki, Grimes, 3LAU en nog veel meer. Je kan geld op jouw Nifty-account storten door middel van ETH. Het is ook mogelijk om je creditcard te koppelen aan de website.
  • NBA Top Shot: NBA Top Shot is een marketplace voor gelicentieerde NBA-verzamelobjecten. Deze digitale items zijn een nieuwe kijk op basketbalkaarten; deze digitale kaarten zijn namelijk interactiever dan traditionele ruilkaarten. De kaarten hebben bijvoorbeeld in-game hoogtepunten van de aanbevolen spelers. De best verkochte kaart op NBA Top Shot was een Lebron James Dunk-kaart. Deze kaart werd verkocht voor meer dan $ 200.000!

Het aanmeldingsproces kan per marketplace verschillen. Over het algemeen koop je NFT’s met cryptocurrency, zoals ETH (Ethereum). Dit doe je via een crypo-wallet. De prijs wordt in sommige gevallen ook in euro’s of dollars worden weergegeven. Daarbij is het goed om rekenen te houden met verschillende kosten die verbonden kunnen zijn aan elke transactie, dit verschilt per NFT-marketplace.

Wat is een NFT-marketplace

Je kan NFT’s kopen, verkopen, verhandelen en maken op NFT-handelsplatformen ook wel marketplaces genoemd. Deze zijn een beetje te vergelijken met Amazon of bol.com maar dan voor digitale activa. Er wordt op deze platformen vaak betaald met digitale valuta (crypto). Tijdens het handelen heeft de maker of huidige eigenaar van een NFT vaak 2 opties:
1. Een specifieke prijs vragen.
2. De NFT verkopen door middel van een veilig.

De waarde van een NFT is afhankelijk van de vraag. Hoe hoger de vraag, hoe hoger de prijs. Meer weten over de waarde van NFT’s, lees dan dit artikel. Om op deze digitale activa te bieden, moet je een crypto-wallet openen en koppelen aan een NFT-marketplace. De crypto-wallet moet vervolgens worden gevuld met de crypto die nodig is om jouw favoriete NFT te kopen.

NFT-art kopen

NFT kopen op een marketplace

Aangezien de meeste NFT’s op Ethereum gebaseerde tokens zijn, accepteren de meeste marketplaces alleen ETH als betaling voor NFT-art. Als je al een account hebt bij Coinbase, kun je Ethereum kopen en dan wordt het gelijk in je crypto-wallet weergegeven.

Verbind je Coinbase-wallet met OpenSea of ​​een andere NFT-Marketplace

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende NFT-marketplaces om NFT’s te kopen en verkopen. Afhankelijk van de marketplace die je kiest, kun je verschillende soorten kunst of verzamelobjecten kopen. Het kopen van een NFT is een eenvoudig proces zodra je geld op jouw account hebt gestort. De meeste marktetplaces maken gebruik van een veilingsysteem, daarbij moet je dus een bod uitbrengen voor de NFT die jij wilt kopen.

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen