NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

NFT Metaverse, alles wat je hierover moet weten!

nft metaverse

NFT’s worden voor steeds meer dingen gebruikt. Een nieuwe ontwikkeling hierbij is de ‘NFT Metaverse’. Door middel van de NFT Metaverse wordt een nieuw tijdperk ingeluid voor de digitale wereld. De wereldwijde groei van Metaverses is vooral te danken aan Facebook’s lancering van Meta. Zo is het bedrijf Facebook op 28 oktober 2021 omgedoopt tot Meta. Het doel hiervan is om naast sociale media ook naar de Metaverse uit te breiden. In de laatste week van oktober werd al bekend gemaakt dat er meer dan $ 106 miljoen aan Metaverse-land was verkocht in de eerste zeven dagen na de lancering. Dit geeft aan hoe populair deze nieuwe updates nu al zijn. Lees in dit artikel alles over wat een Metaverse is en welke rol NFT’s hierbij spelen.

Wat is de NFT Metaverse?

Een Metaverse is een volledig driedimensionale digitale omgeving die altijd online is. Dit houdt in dat deze digitale wereld zich voor iedereen synchroon en in real-time afspeelt. De Metaverse is geprogrammeerd door middel van blockchain-technologie. Zo wordt er met de NFT Metaverse een (digitale) blockchain wereld gebouwd. Iemand die de Metaverse gebruikt (bijvoorbeeld door middel van een VR-bril) krijgt het gevoel van ruimtelijk bewustzijn en individuele aanwezigheid. Binnen de Metaverse kan je ook gerepresenteerd worden door een avatar. De NFT Metaverse wordt door vele gezien als een volgende stap voor het internet. 

De NFT Metaverse heeft zo veel potentie door de vrijheid die het biedt. Zo is het mogelijk om met mensen af te spreken (zoals meetings tijdens je werk), nieuwe vaardigheden te leren, te gamen of te shoppen. Ook kan iedereen in de Metaverse NFT’s maken, kopen en bekijken. Dit om bijvoorbeeld lid te worden van sociale gemeenschappen, een virtuele identiteiten te creëren, virtueel landgoed te verzamelen of verschillende games te spelen. 

NFT metaverse

 

Hoe NFT’s de Metaverse beïnvloeden

NFT’s gaan de Metaverses op verschillende vlakken beïnvloeden. Zo kunnen gebruikers door het bestaan van NFT’s het eigendom bewijzen van hun virtuele land en ruimtes in de Metaverse. De onderliggende blockchain technologie maakt het namelijk mogelijk om eigendom van (digitale) bezittingen te bewijzen. Toepassingen voor NFT’s in de Metaverse zijn onder andere het verkopen of verhuren van digitaal land, het bouwen van online winkels of het organiseren van sociale evenementen.

Binnen de metaverse bestaat ook het concept ‘play-to-earn spellen’. Door NFT’s te gebruiken is het voor spelers mogelijk om deel te nemen aan in-game economieën binnen de Metaverse. Hiermee verdien je geld door spellen te spelen. Play-to-earn-games zijn te allen tijde betrouwbaar in de NFT Metaverse, omdat spelers het volledige eigendom van hun bezittingen krijgen.

Voorbeelden van NFT’s in de Metaverse

1. Online gamen is de laatste jaren uitgegroeid tot big business en heeft onlangs films, muziek en sport overtroffen in mate van populariteit. Steeds meer game-makers implementeren blockchain technologie (inclusief NFT’s) in hun spellen. Een voorbeeld hiervan is het spel Axie Infinity. In dit spel kunnen spelers digitale NFT-wezens maken met unieke kenmerken. Het is daarbij mogelijk om deze wezens te ruilen of verkopen voor echte cryptocurrency aan andere spelers.

2. Een ander voorbeeld is het vastgoedspel ‘Upland’. Hierbij nemen spelers deel aan een virtuele vastgoedmarkt waarbij NFT’s de gebouwen en panden vertegenwoordigen. Deze gebouwen zijn binnen de NFT Metaverse verbonden aan bepaalde locaties.

3. Het inmiddels zeer bekende Decentraland maakt ook gebruik van NFT’s binnen hun zelf gecreëerde universum. De marktwaarde van Decentraland laat de populariteit van NFT Metaverses goed zien. Zo.maakt Decentraland gebruik van een token genaamd ‘MANA’. Een MANA is op dit moment (januari 2021) €2,93 waard. Alle MANA-tokens zijn hierdoor samen meer dan € 5,3 miljard waard! Op Decentraland werd kort geleden door Adidas een virtuele modetentoonstelling gehouden. Tijdens deze tentoonstelling werden ontwerpen als NFT’s  geveild.

4. NFT Metaverses trekken ook de aandacht van muzikanten omdat zij door deze technologie NFT-tickets en merchandise online kunnen verkopen. Ook is het voor muzikanten mogelijk om online concerten te geven. Voor bezoekers van een concert in een Metaverse voelt het alsof ze hier echt bij zijn. Klik hier als je meer wilt lezen over NFT’s in de muziekindustrie. 

Belangrijke feiten over de NFT Metaverse

  • Metaverses zorgen voor een open en eerlijke economie. Deze nieuwe economieën worden ondersteund door de blockchain.
  • NFT’s zijn van essentieel belang voor het functioneren van een Metaverse.
  • Alle economieën van Metaverses zijn gebaseerd op interne tokens (crypto). Deze tokens kan je als deelnemer van de Metaverse zelf kopen, verkopen, uitwisselen, ruilen, verdienen of ook zelf maken.

NFT’s en Metaverses zijn op dit moment al nauw met elkaar verbonden. Dat is op dit moment goed terug te zien in blockchain-gaming. NFT-gaming is nog erg nieuw maar toch al zeer populair. Dit blijkt onder andere uit de Binance NFT’s Initial Game Offering (IGO). Deze nieuwe gaming-arm is zo goed ontvangen onder gamers en crypto-gebruikers dat het binnen twee weken meer dan $16 miljoen (meer dan 14 miljoen euro) aan handelsvolume had bereikt. Hierdoor waren de NFT-collecties van elke IGO compleet uitverkocht.

De toekomst van de NFT Metaverse

De NFT Metaverse bevindt zich nog in de beginfase van de ontwikkeling, toch bieden Metaverses enorm veel financiële en sociale kansen. Zo bieden deze online universums nieuwe manieren voor mensen om te spelen, communiceren, verzamelen, geld te verdienen en transacties uit te voeren. Dit allemaal door gebruik te maken van NFT’s. Door VR, videogames, sociale media en crypto op te nemen, zal de NFT Metaverse een belangrijk onderdeel worden van Web 3.0. Een tijdperk waarin bedrijven uitbreiden naar de digitale ruimte en gebruikers de potentie van deze omgevingen ontdekken. NFT-Blog is van mening dat NFT’s grootse kansen opent in de opkomende Metaverses. 

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen