NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

NFT minting, leer hoe jij jouw eigen NFT maakt!

NFT minting

Heb jij een aantal mooie (digitale) kunstwerken of designs gemaakt? En wil jij hier een non-fungible token (NFT) van maken, maar weet je nog niet helemaal hoe je dat doet? NFT minting is zeker niet lastig. Na het lezen van dit artikel kan jij binnen 5 minuten beginnen met het minten van jouw NFT’s.

Wat is NFT minting?

Twee dingen die je vooraf moet weten over NFT minting:

  • NFT minting is het proces waarbij een digitaal bestand wordt omgezet in een crypto-verzamelobject op de Ethereum-blockchain. Het digitale bestand wordt voor altijd opgeslagen in deze gedecentraliseerde database. Wanneer een NFT eenmaal is aangemaakt is het onmogelijk om deze te bewerken, aan te passen of te verwijderen.
  • Door middel van NFT minting kan jij van jouw kunstwerk een NFT maken.

 

Wie kan NFT’s minten?

Iedereen die in staat is om een ​​digitaal bestand te maken, kan een NFT minten. Dit betekent dat letterlijk iedereen met een aantal basis producten een NFT kan maken.

Je hebt nodig:
– Toegang tot een online apparaat (mobiel, PC, laptop, tablet etc.)
– Crypto (vaak Ethereum)
– Een beetje geduld

 

Hoe mint je zelf een NFT?

NFT’s worden voornamelijk gemint door middel van het platform OpenSea. Het is ook mogelijk om dit via andere NFT-marketplaces te doen zoals Rarible. NFT-marketplaces kan je vergelijken met webshops voor NFT’s.
In dit artikel leer jij hoe NFT minting werkt op OpenSea. Er is voor dit platform gekozen omdat dit veruit het grootste NFT-platform is. OpenSea gebruikt de cryptocurrecy Ethereum (ETH) om jouw NFT op de blockchain op te slaan. Ook wordt ETH gebruikt als betaalmiddel om te handelen in NFT’s. Het kost geen extra geld (op de standaard kosten van NFT minting na) om een NFT te minten op OpenSea. Wel betaal je een vergoeding op basis van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw NFT. Op dit moment is die vergoeding 2,5% van de uiteindelijke verkoopwaarde.

 

NFT Minten in 5 stappen

Stap 1 – Ga naar de website van Coinbase en maak een account aan.

Op Coinbase krijg je gratis € 8,80 (in Bitcoin) wanneer je een account aanmaakt.

NFT-art kopen

Stap 2 – Koop op Coinbase voor € 100 aan ETH (of meer).

Dit zijn de kosten voor het minten van een NFT. In onderstaande alinea lees je meer over de kosten van het minten van een NFT.

Stap 3 – Ga naar OpenSea.io en koppel je Coinbase-wallet.

Wil jij hier extra uitleg over? Lees dan dit artikel over het aanmaken van een account op OpenSea.

Stap 4 – Maak een collectie aan op OpenSea.

Dit doe je door de volgende stappen te volgen:
– Klik op het icoontje in de rechterbovenhoek om naar je profiel te gaan
– Vervolgens zie je ‘My collection’ staan, klik hier ook op.
– Klik daarna op ‘Create’.

Jouw collectie op OpenSea kan je zien als een digitaal-kunstportfolio of een digitaal-album van jouw kunst. Zodra de collectie is aangemaakt en je steeds meer NFT-art toevoegt, kan je door de verschillende NFT’s scrollen die in jouw collectie staan.

Stap 5 – Mint jouw eerste NFT.  

Nadat je jouw collectie hebt aangemaakt klik je op ‘Add New Item’ om je eerste NFT te minten. Upload jouw NFT en geef het een naam. Je kan vervolgens eigenschappen, levels en statistieken toevoegen aan jouw NFT. Dit is een aanvullende beschrijvingen voor de NFT. Klik daarna op ‘create’. Je moet nu de keuze gaan maken of je jouw NFT wilt behouden of hem wilt verkopen.

Stap 6 (eventueel) – Jouw NFT verkopen.

Om jouw NFT te verkopen druk je op de ‘Sell’ knop in de rechterbovenhoek. Je kan een prijs voor de NFT instellen of ervoor kiezen om hem te veilen (je hebt de mogelijkheid om een ​​minimumbod toe te voegen). Onderteken vervolgens de transactie. Nu hoef je alleen maar te wachten tot een verzamelaar of liefhebben jouw NFT-art koopt!

 

NFT minting kosten

Veel blockchains en cryptomunten kunnen NFT’s maken en opslaan. Op dit moment is Ethereum het meest populair en betrouwbaar. Ook zorgt ETH ervoor dat jouw NFT gemakkelijk kan worden verkocht en gekocht op NFT-marketplaces zoals OpenSea. Voor het minten van een NFT heb je een crypto-wallet nodig. Deze crypto-wallet moet gevuld zijn met Ethereum. Dit betekent dat je eerst Ethereum moet kopen. Ethereum kan je kopen door bestaande Bitcoin (of andere crypto) in te ruilen voor Ethereum. Ook kan je Ethereum kopen met euro’s.

Een minimaal bedrag voor NFT minting is rond de € 100 in Ethereum, dit geld voor elke NFT die je wilt minten. Houd er rekening mee dat dit bedrag afhankelijk is van de complexiteit van jouw NFT. Ook hangt het bedrag af van de drukte op de blockchain. Een bedrag van € 100 is een goede basis. Toch kan het uiteindelijke bedrag wat jij betaalt voor het minten van een NFT erg verschillen. De kosten voor het minten van een NFT bedragen gemiddeld tussen de € 70 en € 900 euro. Hoe hoog het bedrag in jouw geval is, zie je natuurlijk voordat je begint met het maken van jouw NFT.

Succes!
Na het lezen van dit artikel kan jij beginnen met het minten van je eigen NFT. Veel plezier met het doorlopen van dit proces! En wellicht succes met het verkopen van jouw NFT-art.

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen