NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

NFT-verzamelaar verliest meer dan 1 miljoen euro door een simpele fout

Etherrock 44

Een eenvoudig te voorkomen fout kostte een NFT-verzamelaar deze maand meer dan 1 miljoen euro (444 ETH) toen diegene per ongeluk een plaatje van een steen (EtherRock #44) verkocht voor 444 wei in plaats van 444 ETH. Je zou denken dat deze persoon niet bekend is met NFT’s en cryptocurrency, maar niets is minder waar. Deze persoon, beter bekent als @dino_dealer op twitter, zit al minstens een jaar in het vak en is een vrij grote speler in de NFT-wereld. De fout die de eigenaar van het twitter-account heeft gemaakt is vervolgens door de eigenaar zelf gedeeld op Twitter. Dit om te laten zien wat er kan gebeuren als je een simpele typfout maakt of wanneer je niet goed oplet wanneer je een NFT te koop zet. In onderstaande afbeelding zie je de tweet.

NFT-verzamelaar tweet

In de post legde de Twitteraar uit dat ze per ongeluk de rots voor ‘444 wei in plaats van 444 ETH’ te koop hadden aangeboden. Lees in dit artikel meer over wat ‘wei’ precies inhoudt. De NFT was gewaardeerd op 444 Ether (ETH), wat op dit moment ongeveer gelijk is aan  1,2 miljoen euro. De verkoop van de NFT had de verkoper dus een flinke bak geld kunnen opleveren. Helaas betekende de blunder dat de NFT meteen aan een bot werd verkocht voor 444 Wei. Dit is minder dan 1 eurocent waard!

De NFT-verzamelaar deelde zijn wanhoop online

Hij schreef daarbij het volgende: How’s your week? Mine? I just erroneously listed @etherrock #44 for 444 wei instead of 444 eth🤦‍♂️ Bot sniped it in the same block and trying to flip for 234 eth In one click my entire net worth of ~$1 million dollars, gone . Is there any hope?. Am I GMI?. Can snipers show mercy?

Dit betekent: “Hoe gaat het met je week? De mijne? Ik heb zojuist ten onrechte @etherrock #44 vermeld voor 444 wei in plaats van 444 eth. Een bot kocht het meteen  in hetzelfde blok en probeerde het te flippen voor 234 eth. Met één klik mijn hele nettowaarde van ~ $ 1 miljoen dollar, weg. Is er enige hoop?”

Vervolg

De Twitteraar ging vervolgens sarcastisch op zoek naar de ‘Crypto-klantenservice’ en schreef: “Hallo. Kan ik een verzoek tot omkering indienen?” Helaas (en logischerwijs) werden alle pogingen beantwoord met reacties van nog meer bots die snel e-mailadressen en WhatsApp-nummers aanboden. Goed om te weten: neem nooit contact op met zo’n persoon! Dit zijn allemaal oplichters die op veel platformen actief zijn (Facebook, Twitter, Youtube etc.). 

Het is onwaarschijnlijk (lees: onmogelijk)  dat de NFT-verzamelaar zijn fout goed kan maken. Daarom zal hij zijn NFT niet meer terug zien. Toch blijkt het verhaal vermakelijk voor veel mensen en heeft het al meer dan 2.000 likes en retweets verzameld sinds het werd gepost.

Een persoon reageerde met: “Ik zou niet graag in zijn schoenen staan”. Iemand anders gaf advies om anderen te helpen dezelfde fout te voorkomen, door te schrijven: “Controleer altijd drie keer je prijzen voordat je iets plaatst. Misschien is het ook handig om automatisch aanvullen uit te schakelen voor de browser die je gebruikt. Let op de nullen en de punten.”

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen