NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

Nifty Gateway review (compleet overzicht)

Nifty Gateway logo

Nifty Gateway behoort tot één van de grootste NFT-marketplaces van het moment. Het platform is gebouwd op de Ethereum-blockchain in samenwerking met Gemini. Nifty Getaway is daardoor eigendom van de Winklevoss Twins. In dit artikel geven wij een Nifty Gateway review. Hierbij worden de volgende onderwerpen aan besproken: hoe het platform werkt, wat de voor- en nadelen zijn, hoe je op het platform NFT’s koopt en verkoop en of het een veilige NFT-marketplace is.

Wat is Nifty GateWay?

Nifty Gateway is een NFT-marktplaats voor artiesten en muzikanten van wereldklasse. Niet elke artiest of kunstenaar kan zomaar NFT’s plaatsen op dit platform. Het resultaat is een platform met de beste en meest gewilde NFT’s op de markt. Nifty Gateway maakt NFT’s kopen extra toegankelijk door creditcards als belangrijkste betaalmethode te accepteren. Hierdoor is het platform ook gebruiksvriendelijk voor mensen die niet thuis zijn in de crypto wereld. Het bedrijf heeft als missie om niet te rusten totdat 1 miljard mensen NFT’s verzamelen. Daarbij wil het platform NFT’s voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken.

Verder is Nifty Gateway een gecentraliseerde, op USD gebaseerde, marketplace gericht op het kopen en verkopen van NFT’s. Door middel van de website kan je NFT’s tentoonstellen, maar ook opnemen naar externe crypto-wallets, of juist NFT’s van externe wallets in jouw collectie opnemen.

Wat is een Nifty?

Misschien heb je de term nifty al eens voorbij horen komen. NFT’s op het platform van Nifty Gateway worden “Nifties” genoemd. Nifty is een marketingterm voor een NFT die op het platform is gecreëerd. De Nifty worden elke drie weken gedropt en zijn op dat moment alleen beschikbaar op de secundaire markt. Na de drop zijn de NFT’s enkel te koop op de Nifty Gateway-marketplace. Hier vind je NFT’s van allerlei beroemde artiesten en muzikanten zoals Beeple, deadmau5, Grimes, Steve Aoki en Kenny Scharf. 

Hoe werkt Nifty Gateway?

Nifty Gateway werkt samen met topartiesten en merken (zoals Mercedes) om collecties van NFT’s van hoge kwaliteit te creëren. Deze NFT’s zijn vervolgens exclusief beschikbaar op de marketplace van Nifty Gateway. Elke collectie wordt op een bepaald tijdstip (een drop) tentoongesteld en is maar voor een beperkte tijd beschikbaar om te kopen.

Het platform streeft ernaar om eens in de 3 weken een nieuwe drop te doen. Nadat een drop voor een collectie is gesloten of uitverkocht, kan je de NFT’s van die collectie alleen nog op de marketplace kopen. Een drop op het platform, ook bekend als een Nifty drop, is de enige manier om een NFT op Nifty Gateway te kopen voordat deze op de secundaire (openbare) markt komen.

Nifty Gateway Voordelen

In een Nifty Gateway review mogen de belangrijkste voordelen van het platform niet ontbreken. Het belangrijkste voordeel van het platform is de exclusiviteit van de artiesten die deel uitmaken van de markt. Alleen topartiesten van over de hele wereld stellen hier hun werk tentoon. Drops zijn voorspelbaar en gemakkelijk bij te houden en het doorverkopen van jouw aankoop is ook eenvoudig te doen.

Daarnaast is het gebruiksgemak voor beginners ook een enorm voordeel. Mensen kunnen eenvoudig een account kunnen aanmaken en NFT’s kopen betalen met een creditcard. Bij andere NFT-marketplaces moet je eerst een crypto-wallet aanmeken. Deze wallet financieren met Ethereum (ETH). Dan de wallet verbinden. Om vervolgens ook nog Gas Fees te moeten betalen. Hieronder alle voordelen van Nifty Gateaway op een rijtje:

  • Extreem exclusieve artiesten op het platform (dus de NFT’s zijn populair).
  • Mogelijkheid om NFT’s te kopen met een creditcard. 
  • Geen kennis van crypto nodig om het platform te gebruiken.
  • Eenvoudig platform voor crypto-beginners.
  • Elke 3 weken exclusieve Nifty drops.

Nifty Gateway nadelen

Hoewel de exclusiviteit van Nifty Gateway voor een aantal geweldige drops zorgt, betekent dit ook dat het onwaarschijnlijk is dat je jouw eigen NFT’s hier kan verkopen. Dit betekent voor bijna elke minder bekende artiest dat zij een andere marktplaats zoals OpenSea of ​​Rarible moeten gebruiken.

Het andere nadeel van Nifty Gateway is het feit dat het een gecentraliseerde NFT-marketplace is. Dit betekent dat de NFT niet echt in jouw bezit is totdat je deze van de website haalt. Dit is voor iemand die hier geen verstand van heeft nog aardig lastig. Omdat de NFT’s op een account zijn opgeslagen, kan iemand die inlogt op jouw account eenvoudig de NFT naar zijn eigen adres overplaatsen. Het platform is dus gevoeliger voor hackers dan andere (op blockchain gebaseerde) NFT-marketplaces. De nadelen op een rijte:

  • Gecentraliseerde NFT-marktplaats (Geen crypto-wallet die je kan linken).
  • Je moet een populaire artiest zijn om jouw werk op het platform te kunnen verkopen.

Een NFT kopen op Nifty Gateway

In deze Nifty Gateway review leer jij over de verschillende manieren om een NFT te kopen op dit platform. Ten eerste vinden er elke 3 weken drops plaats, hierbij worden NFT’s bijvoorbeeld verkocht aan de hoogste bieder. De drops kunnen ook een vaste prijs hebben. Soms worden ze ook verdeeld door middel van een loterij. Deze drops zijn de enige manier om de kunst rechtstreeks van de kunstenaar te kopen.

Nadat deze drops zijn afgelopen, kan je de NFT op de markt kopen door een bod te doen (als de verkoper die optie heeft aangezet) of het te kopen voor de catalogusprijs. Dit betekent dat elke eigenaar van het werk (indien meerdere) een melding krijgen dat jij een x-bedrag biedt en dan kunnen zij ervoor kiezen om dit te accepteren of niet.

Hoe betaal je op Nifty Gateway?

Nifty Gateway vereist gebruikers niet om verbinding te maken met cryptocurrency-wallets om het platform te gebruiken, dit omdat het een gecentraliseerde marketplace is. De werken die je koopt, worden op het platform opgeslagen, tenzij jij ze zelf op een extrene crypto-wallet zet. Wanneer ze op een externe wallet staan kunnen ze niet meer worden verkocht op het platform. Je kan de NFT na opname nog wel op een andere NFT-marketplace verkopen, of ze terugzetten op het Nifty Gateway platform.

NFT verkopen op Nifty Gateway

Om je eigen NFT’s op Nifty Gateway te verkopen moet je door het platform eerst zijn goedgekeurd als creator. Dit is een vrij exclusief proces. 

Iedereen kan zich aanmelden om maker te worden en als artiest kan je kiezen welke commissies zje ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld 5% zijn van elke secundaire verkoop maar ook zomaar 50%. Nifty Gateway krijgt zelf 5% + 30 cent van elke secundaire verkoop, ongeacht de artiestenvergoeding.

Is Nifty Gateway veilig?

Het kopen van NFT’s op Nifty Gateway wordt als veilig gezien. Het platform is inmiddels een grote naam in de NFT-wereld en daarbij zeer betrouwbaar. 

Wel moet je er rekening mee houden dat jouw NFT’s niet in je eigen wallet worden opgeslagen, maar op het platform zelf. Dit komt doordat het platform een gecentraliseerde NFT-marketplace is. Hierdoor hoef je zelf geen wallet aan te sluiten zoals bijvoorbeeld bij OpenSea. Stel daarom altijd tweefactor-authenticatie (2FA) in als je gebruik maakt van dit platform. Je account is namelijk een stuk makkelijker te hacken dan op blockchain gebaseerde NFT-marketplaces. Hackers hoeven in principe enkel je wachtwoord van je account te hebben om NFT’s te stelen van je account. Daarbij kiezen mensen er op dit platform vaak voor om te betalen met een creditcard. Stel dat je gehackt wordt dan hebben hackers dus ook toegang tot je creditcard en kunnen zij NFT’s kopen en deze onmiddellijk naar zichzelf toesturen. Zorg dus dat je je account goed  beveiligd.

Na het lezen van deze Nifty Gateway review ben jij helemaal op de hoogste van dit platform. Wil jij meer leren over NFT’s bekijk dan ook een andere artikelen op www.nft-blog.nl zoals dit artikel over de top 5 duurste NFT’s ooit verkocht.

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen