NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

OpenSea account aanmaken

OpenSea account aanmaken

Het is zover: jij hebt besloten om NFT’s te gaan kopen, verkopen of maken. Op dat moment kom je al snel terecht bij het grootste NFT-handelsplatform genaamd OpenSea. Nu wil jij een OpenSea account aanmaken. In dit artikel leer jij in 3 eenvoudige stappen hoe je een account op dit platform aanmaakt. Dit zodat jij binnen 5 minuten kan beginnen met het kopen of verkopen van NFT’s op OpenSea!

Stap 1: Kies een crypto-wallet die jij wilt linken aan OpenSea

Je hoeft namelijk geen account aan te maken op OpenSea! Dat klinkt makkelijk, je hoeft geen account aan te maken op OpenSea? Maar wat dan wel? De eerst stap is om naar de website van OpenSea te gaan. Dit is www.opensea.io. Vervolgens moet je een digitale crypto-portemonnee (genaamd crypto-wallet) linken aan het platform. Dit kan met verchillende crypto-wallets. Dit zijn de meest populaire opties om dit te doen:
– Coinbase                   – Metamask

– WalletConnect         – Formatic

Ik maak zelf gebruik van de Coinbase-wallet aan. Klik hier als jij ook via Coinbase NFT’s en crypto wilt kopen, dan ontvang je gratis 8,70 euro in bitcoin. Dit geld alleen als je binnen 180 dagen voor 83 euro of meer in crypto handelt.

Stap 2: Kom in het bezit van digitale valuta (crypto)

Vaak wordt Ethereum (ETH) gebruikt als valuta voor het kopen van NFT’s. Je kunt ETH kopen van website’s zoals Coinbase. Je hebt ETH niet alleen nodig om NFT’s te kopen, maar ook om deze te maken. Het maken van NFT’s wordt minten genoemd, lees hier meer over het minten van NFT’s. Ook heb je ETH nodig om kosten te betalen tussen transacties. Deze transactiekosten ook wel fee’s genoemd, zijn een vrij lastig concept. Meer over deze transactiekosten kan je in dit artikel lezen. Nu je ETH hebt, laten we een crypto-wallet opzetten.

Stap 3. Link jouw crypto-wallet aan OpenSea

Een crypto-wallet, zoals die van Coinbase, slaat jouw ETH op en verwerkt transacties op de Ethereum-blockchain. Er wordt een uniek wallet-adres gegenereerd en je gebruikt dit adres om transacties te voltooien. Alle transacties die zijn gekoppeld aan jouw wallet-adres zijn te vinden op etherscan.io. Het is altijd verstandig om Etherscan te controleren na het voltooien van een door jou uitgevoerde transactie.

Wanneer je een account hebt aangemaakt op Coinbase kan je vervolgens je crypto-wallet koppelen aan OpenSea. Dit doe je door rechtsboven in het scherm op het portemonnee-icoontje te klikken. Vervolgens klik je op ”Coinbase”. Je ziet dan onderstaande melding:

Coinbase wallet extension

Klik op ”Install” om gebruik te maken van de Coinbase Wallet Extension. Met de Coinbase Wallet Extension kun je in 1 klik je Wallet aan OpenSea koppelen. Wanneer je deze hebt geïnstalleerd ververs je de pagina. Vervolgens klik je nogmaals op het portemonnee-icoontje rechtsboven. Wanneer je nu op ”Coinbase” klikt krijg je onderstaande melding te zien:

Opensea Coinbase wallet

Wanneer je vervolgens op ”Connect” klikt, wordt je Coinbase Wallet automatisch gekoppeld aan OpenSea. Nu kan jij gelijk beginnen met het kopen en verkopen van NFT’s!

Waarom heb je een digitale portemonnee nodig voordat je kan handelen met een OpenSea account?

OpenSea is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om te communiceren met de blockchain. OpenSea neemt nooit jouw crypto in bezit en slaat jouw NFT’s ook nooit op. In plaats daarvan bieden zij een systeem voor peer-to-peer uitwisselingen. Aangezien je OpenSea gaat gebruiken om rechtstreeks met anderen op de blockchain te communiceren, heb je een wallet nodig om je acties in de browser om te zetten naar transacties op de blockchain.

OpenSea account bewerken

Je account wordt standaard “Naamloos” weergegeven, waarbij alleen jouw wallet-adres wordt weergegeven. Om jouw account te personaliseren, selecteert je het tandwielicoontje aan de rechterkant van het scherm. Nu kan je jouw profiel aanpassen, inclusief: gebruikersnaam, bio en e-mailadres. Je profielfoto en omslagbanner kunnen ook in je account worden aangepast.

Nu ben je helemaal klaar! Als je ooit problemen krijgt met het bekijken van je items, check dan even of je crypto-wallet correct is aangesloten. OpenSea is een venster op jouw wallet-adres, met alle NFT’s erin. Houd dus in gedachten dat OpenSea jouw digitale activa niet opslaat, het is alleen een mooie verzamelplaats om NFT’s te kopen, verkopen, maken en verhandelen.

Succes met het kopen, verkopen, verhandelen en creëren van NFT’s op OpenSea!

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen