NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

Wat is ApeCoin? En hoezo is deze coin zo populair bij investeerders

ApeCoin Logo

Begin maart 2022 werd aangekondigd dat leden van de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie hun eigen cryptocurrency zouden krijgen. Deze crypto heet ApeCoin (APE). ApeCoin heeft een connectie met de beroemde dure Bored Ape NFT’s. 

Yuga Labs is het bedrijf achter en eigenaar van de Bored Apes. Maar een uitgebreide marketingcampagne heeft veel moeite gedaan om ApeCoin te scheiden van het bedrijf Yuga Labs. Het is nog niet bekend waarom dit zo is gedaan, waarschijnlijk om problemen in de toekomst te voorkomen. In plaats daarvan focuste de campagnes zich erop dat ApeCoin een product is van ApeCoin DAO, een gloednieuwe organisatie die volledig wordt beheerd door de tokenhouders zelf. Door APE te bezitten, word je lid van de DAO. DAO is een afkorting voor ‘decentraliseerde autonome organisatie’, dit is een soort online-collectief rond crypto. Je hoeft geen Bored Ape NFT te bezitten om mee te doen.

 

Apecoin (APE) vertegenwoordigt één van de grootste NFT-merken op de wereld

De cryptomarkt is onlangs een van de belangrijkste en grootste investeringsprojecten geworden voor liefhebbers van financiën. De afgelopen jaren voelen veel investeerders zich ook aangetrokken tot NFT’s. Van alle NFT’s die inmiddels op de markt komen zijn de Bored Ape Yacht Club en de gerelateerde collecties één van de bekendste ter wereld. De makers hebben 10.000 verveeld uitziende apen ontwikkeld die tot in de kleinste details zijn aangepast. Deze vrij normaal ogende kunstwerken trokken de aandacht van vele investeerders. Sommigen van deze NFT’s verkochten zelfs voor miljoenen euro’s. Zo heeft de Bored Ape Yacht Club klanten als Justin Bieber, Eminem, en nog veel meer. De Apecoin is dus de cryptocurrency van de Bored Ape Yacht Club. Lees in dit artikel meer over deze Bored Ape NFT’s.

 

Wat is Apecoin?

ApeCoin is een op Ethereum gebaseerd token. Er is in totaal 1 miljard APE. Op dit moment is ongeveer 28% daarvan in omloop. Veel van de totale voorraad (die op dit moment nog niet beschikbaar is) zal de komende jaren geleidelijk worden vrijgegeven.

ApeCoin DAO heeft een aantal bekende en belangrijke mensen uit de hele crypto-wereld gerekruteerd om deel te nemen in het eerste bestuur van de coin. Voorbeelden hiervan zijn Reddit mede-oprichter Alexis Ohanian en Amy Wu (van het platform FTX). Zij zullen minstens zes maanden in het bestuur zitten totdat APE-houders een verkiezing houden voor de volgende leden.

 

ApeCoin hype

Apecoin is een token (cryptocurrency) die de Bored Ape Yacht Club-gemeenschap bedient. Deze airdrop is één van de meest gehypete projecten binnen de NFT-gemeenschap vanwege de enorme populariteit van het merk Bored Ape Yacht Club. Iedereen die op het moment van de airdrop in het bezit was van een Bored Ape of Mutant Ape NFT heeft daarbij 10.000 van deze ApeCoin tokens ontvangen. Deze zijn op dit moment in totaal al meer dan 120.000 euro waard! Dit omdat 1 APE op het moment 12 euro waard is.

Funcitionaliteit

Momenteel is er nog geen echte functionaliteit van APE, behalve het lidmaatschap van de ApeDAO. ApeDAO houdt toezicht op het beheer van het Apecoin-token. De roadmap van de toekomst laat wel zien dat er plannen zijn voor de toekomst. Deze plannen omvatten onder andere een marktplaats, potentiële games en nog meer.

Toekomst van Apecoin

Apecoin heeft nog geen grote aanhang. Veel mensen zien het nog als een token waar je niks mee kan doen. Maar de cryptocurrency wordt wel ondersteund door een aantal behoorlijk grote namen. Het primaire bedrijf dat verbonden is met APE is Yuga Labs. Dit bedrijf wordt gezien als een van de bekendste namen in de NFT-wereld. Hoewel het niet zo’n enorme hoeveelheid ondersteuning en functionaliteit heeft, lijkt de toekomst voor ApeCoin vrij rooskleurig. Dit door de populariteit van het merk dat het vertegenwoordigt.

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen