NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

Wat is een Bored Ape NFT? Uitleg van de Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht Club logo

De Bored Ape Yacht Club is een verzameling van 10.000 unieke Bored Ape NFT’s. Er bestaan ​​dus slechts tienduizend Bored Ape NFT’s. Hierdoor zijn ze erg schaars. De NFT’s zijn unieke digitale verzamelobjecten die zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain. Behalve dat ze zeldzaam zijn, doet elke Bored Ape NFT-token ook dienst als lidmaatschap van een exclusieve online community genaamd ‘swamp club’. Het in bezit hebben van een Bored Ape NFT geeft toegang tot voordelen die alleen voor leden gelden.

Toen de Bored Ape YC in april lanceerde waren ze meteen in één dag uitverkocht. Dit voor nog geen € 200,- per stuk. Nu negen maanden later is de goedkoopste Bored Ape NFT 102 ETH (dus meer dan €300.000,-). Samen met de bekende CryptoPunks NFT’s lijken de Bored Apes NFT’s blijvers. In de toekomst kunnen de Bored Apes zelfs iconische kunstwerken worden die de opkomst van de metaverse vertegenwoordigen.

Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Laten we eerst eens een dieper duiken in deze NFT’s. Dit door uit te leggen wat een Bored Ape NFT is, waarom ze zo populair zijn en hoe je een Bored Ape NFT kunt kopen.

 

Wat is Bored Ape Yacht Club?

Toen de markt voor cryptocurrency in 2020 eindelijk weer groen begon te kleuren na een lange neerwaartse trend, begonnen investeerders en handelaren elkaar ‘apes’ te noemen. De aap-meme is afkomstig van een regel die Caesar sprak in de film Rise Of The Planet Of The Apes uit 2011. Hieruit komt de quote ‘’Apes together strong’’.

Gargamel en Gordon Goner zijn de oprichters van de Bored Ape Yacht Club, zij merkten rond deze tijd de trend van de ‘Apes’ op tijdens het handelen in cryptocurrency’s. Tegen het voorjaar van 2021 schoten de NFT’s van CryptoPunks en Hashmasks al omhoog in waarde.

Voordat de Bored Apes NFT populair werden waren NFT’s niet veel meer dan avatars die mensen voor hun Twitter-accounts gebruikten. Ze werden toen alleen nog gebruikt om hun zeldzaamheid, attributen of statussymbolen.

Gargamel en Goner waren van mening dat het gebrek aan diepere verhaallijnen en bruikbaarheid voor NFT’s een serieuze leegte was die ze probeerden te vullen met de Bored Ape Yacht Club. Dus, in tegenstelling tot NFT’s die niets meer zijn dan afbeeldingen, hebben Bored Apes een tweede doel: ze zijn je digitale persona en verlenen je een levenslang lidmaatschap van een geheime club zolang je een eigenaar bent van een Bored Ape NFT. 

In de toekomst zullen er steeds meer voordelen blijven ontstaan ​​voor Bored Ape NFT-houders. Sommige van die voordelen zijn enorm winstgevend, zoals de Mutant Apes NFT’s. Deze NFT’s werden gratis weggeven aan mensen in he bezit waren van een Bored Ape. Sommige van deze nieuwe (gratis gekregen) NFT’s leverde al meer dan 1 miljoen euro op voor NFT-verzamelaars.

 

Bored Ape zeldzaamheid en eigenschappen

Vraag jij je af waarom sommige Bored Apes meer waard zijn dan andere? Het komt eigenlijk allemaal neer op een mix van eigenschappen die op de plaatjes terug te vinden zijn. De Bored Ape NFT-collectie bestaat uit 10.000 willekeurig gegenereerde apen. Dit betekent dat de toewijzing van eigenschappen, waaronder ogen, vacht en kleding, enorm van elkaar verschillen.

Net als bij CryptoPunks, zijn Bored Apes met eigenschappen die zeldzaam vaak meer waard. Maar in afwijking van de CryptoPunks-standaard kunnen apen waardevol blijven. Zelfs wanneer de NFT een hoog aantal veel voorkomende eigenschappen heeft.

Bored Ape voorbeeld

Een voorbeeld van een zeldzame Bored Ape is Bored Ape #7495 (zie afbeelding hierboven). Deze NFT is momenteel gerangschikt als de zeldzaamste Bored Ape NFT. Bij dit plaatje zie je de volgende eigenschappen terugkomen:

  • 1 van 49 met een dolk in de mond
  • 1 van 108 met cyborg-ogen
  • 1 van 149 met een kruis oorbel 

Naast de beperkte reeks eigenschappen, gaf de Bored Ape-generator #7495 een prachtige mix van kleding, kleur en houding.

Er is ook veel vraag naar Bored Ape NFT’s met laserogen en sigaretten, net als plaatjes met het nummer acht erin. Goude Apes stijgen ook enorm snel in populariteit.

 

Waar Bored Ape Yacht Club NFT kopen

Als je een Bored Ape NFT wilt kopen gaat dat je veel geld kosten. Op dit moment is de minimumprijs voor een BAYC NFT 102,69 ETH (~€300.000,-). Bored Apes zijn te koop op de populaire NFT-website genaamd Opensea. Op deze website staan de 10.000 Bored Apes NFt’s aangeboden. Zoals je in de afbeelding hieronder ziet zijn er al 6.400 NFT’s van het project verkocht. Ook is er al 476K ETH verhandeld tijdens het kopen en verkopen van deze NFT’s.

Bored Ape Yacht Club OpenSea

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen