NFT-blog

Voor alle informatie over NFT’s 

Mercedes NFT, ontdek de ontwerpen over de G-Klasse serie

Mercedes NFT, het bedrijf werkt samen met NFT-artiesten voor het showen van hun G-Klasse serie

Mercedes-Benz huurt vijf NFT-artiesten in om de G-Klasse in hun eigen stijl te interpreteren. Alle artiesten zijn op hun eigen unieke manier gespecialiseerd in het maken van  NFT-art. Mercedes werkt samen met Art2People om een ​​exclusieve Mercedes-Benz NFT-collectie te creëren op basis van zijn G-Klasse serie. Deze informatie blijkt uit een tweet van de luxe autofabrikant. Hierin vermeld Mercedes het volgende: “Wat gebeurt er als vijf #NFT-artiesten de uitdaging aangaan om de iconische #GClass opnieuw te interpreteren?”. Bekijk de volledige tweet in de afbeelding hieronder.

Mercedes NFT

Vijf NFT (non-fungible token)-kunstenaars hebben de opdracht gekregen om verschillende ontwerpen te maken gebasseerd op de G-Klasse. Dit in de vorm van verschillende media. Dat heeft geleid tot unieke ontwerpen. De eerste sneakpeeks hiervan zijn op 17 januari 2021 gepresenteerd. De NFT-marketplace ‘Nifty Gateway’ en Mercedes lanceren de NFT’s aankomende zondag.

De betrokken kunstenaars zijn afkomstig uit diverse vakgebieden. Bijvoorbeeld: muziek, mode, architectuur, vastgoed grafisch ontwerp, creatieve marketing en luxe design. De namen van deze NFT-artiesten zijn: Antoni Tudisco, Charlotte Taylor, Roger Kilimanjaro, Anthony Authieen en Baugasm. 

Het gaat hierbij om de volgende 5 NFT-artiesten: 

Mercedes is zeker niet het eerste grote merk dat mee gaat in nieuwe technologieën die NFT’s bieden. Zo lanceerde Coca-Cola midden 2021 al een uniek NFT-initiatief om geld in te zamelen voor de Special Olympics. Ook onthulde McLaren in juni 2021 het idee om NFT’s in te gaan zetten om virtuele versies van hun legendarische Formule 1 auto’s te maken. 

Bovendien is dit niet de keer dat Mercedes-Benz zich in het openbaar bezig houdt met de steeds beter ontwikkelde blockchain-technologie. De autofabrikant werkte eerder al samen met blockchain-startup ‘Circulor’. Dit om te verschillende dingen te tracken, bijvoorbeeld het project dat ervoor zorgt dat de kobalt-emissies in de hele toeleveringsketen worden gevolgd.

Deel dit bericht via:

Gerelateerde artikelen